Muşamalizare. Doi militari români, împuşcaţi de un coleg

Florin Răvdan / 13 mai 2019 / 11:44 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

În 2017, un militar din judeţul Vrancea cu o experienţă de peste 12 ani, a fost la un pas să îşi omoare doi colegi în timp ce efectua activitatea de întreţinere a armamentului, potrivit România TV Un glonţ i-a "scăpat" pe ţeavă şi a rănit unul dintre militarii aflaţi în apropiere, iar un altul a avut de suferit din cauza "suflului" exploziei. Totul a ieşit la iveală abia acum, după ce instanţa a publicat sentinţa şi acordul de recunoaştere făcut de militar.

Cei trei militari implicaţi în incident, se aflau în baza militară de la Kandahar, la finalizarea activităţii de întreţinere a armamentului individual. Cel care a provocat incidentul a încercat să strângă şurubul patului armei, însă a uitat să descarce arma şi să scoată încărcătorul. 

"Militarul a scos capacul cutiei mecanismelor şi port închizătorul cu închizătorul, fără a scoate încărcătorul din armă. Efectuând operaţiunile de montare a armamentului, a introdus, accidental, un cartuş pe ţeavă şi a executat percuţia de control", se arată în hotărârea Tribunalului Militar Iași. 

Soldatul împuşcat, stare gravă 

Glonţul l-a lovit pe unul dintre camarazi în partea superioară a piciorului drept, iar suflul rezultat din arderea gazelor şi glonţul i-au provocat leziuni celuilalt. Celor doi militari împuşcaţi li s-au acordat primul ajutor la faţa locului, ulterior fiind transportaţi la spitalul KAF. Starea gravă a unuia dintre militari a impus transferul acestuia către spitalul Landsthul din Germania, unde a rămas internat până 15 februarie 2018, dată la care militarul rănit a fost repatriat, fiind internat la Spitalul Militar din Bucureşti pentru continuarea investigaţiilor şi recuperare medicală.

Cei doi militari răniţi nu au depus plângere împotriva colegului lor. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83