Monitorul Oficial, disponibil în format electronic. Năsui: Accesibil de către orice utilizator

Parlamentul a adoptat azi o lege din pachetul de debirocratizare și transparentizare inițiat anul trecut, anunţă ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

"În urma acestei legi accesul la Monitorul Oficial se va putea face în format electronic, accesibil pentru citire, căutare, salvare, distribuire și imprimare de către orice utilizator. În prezent, Monitorul Oficial se publică în varianta electronică, doar pentru citire, iar accesul utilizatorilor a rămas îngrădit de o aplicație web (Flash) care blochează salvarea, imprimarea, sau chiar și citirea facilă pe dispozitive mobile sau care nu susțin aplicația web.

Deși în anul 2008 s-a implementat publicarea ca fișier PDF liber accesibil, ca urmare a unei modificări legislative, acest lucru a fost întrerupt în scurt timp, implementându-se platforma e-Monitor cu aceste limitări.Accesul cetățenilor la Părțile I și II din Monitorul Oficial (actele normative și stenogramele ședințelor legislativului) trebuie să fie liber și neîngrădit.

Transparența și accesul liber la informații nu înseamnă simplul acces la o imagine a unei pagini scanate pe o aplicație web, ci inclusiv posibilitatea de a realiza căutări rapide automatizate și alte operațiuni normale.Transparența este o condiție esențială pentru orice stat care lucrează în slujba cetățeanului", anunţă ministrul Claudiu Năsui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel