EXCLUSIV  Misterul fiolelor trimise lui Ceaușescu la Târgoviște, rezolvat - VIDEO

nicolae-ceausescu
nicolae-ceausescu

Unul dintre cele mai controversate momente din decembrie 1989, este legat de cele două fiole cu insulină primite de Ceaușescu, în cazarma de la Târgoviște. Fostul președinte a refuzat să i se facă tratamentul, iar ulterior s-a spus că în aceste fiole se afla, de fapt otrava destinată lichidării, fără proces.

Medicul care l-a salvat pe liderul comunist de la moarte, în aprilie 1989, a declarat pentru DeCe News că a pregătit personal pachetul cu medicamente, care a fost trimis la Târgoviște de ministrul Apărării. Profesorul Iulian Mincu fusese chemat, în aprilie 1989, la un consult, deoarece echipa de medici care îl trata pe Ceaușescu era depășită de evoluția unui diabet vechi de 10-12 ani. Prof. Mincu a constat că șeful statului se află în precomă hiperosmolară și a reușit să o convingă pe Elena Ceaușescu să accepte terapia cu insulină. Administrată la început intravenos,  din două în două ore, insulina l-a reechilibrat pe pacient. Ulterior, a primit tratament standard pentru diabet, ca oricare alt pacient. Diabetul îi afectase lui Ceaușescu inima, rinichii și vederea, iar președintele mai avea și hipertensiune, își amintește prof. Mincu. În vara lui 1989, Ceaușescu a renunțat la insulină, dar, fiindcă se simțea rău, a reluat terapia, în toamna aceluiași an.

Iată ce spune prof. Iulian Mincu despre momentele din decembrie 1989:

”Eu personal am luat fiolele de la spitalul nostru și le-am pus în pungă, iar medicul care le-a dus vă poate confirma, mai este și astăzi aici. Doctorul Grigorescu, împreună cu alt doctor, Trifan, le-a dus la Ministerul Apărării și le-a predat ministrului, pentru a fi duse mai departe. Se pare că bolnavul le-a refuzat, considerând că sunt false. Apoi, a citit eticheta... și li s-a spus că fuseseră trimise de mine. Prima dat  nu li s-a spus că au fost date de mine, de la spital. Cred că, dacă știa, nu le-ar fi refuzat. După aceea, nu i s-au mai făcut. În 22 decembrie i s-a făcut insulina. În 23 decembrie, diabetul era echilibrat, spre sfârșitul zilei de 23 începuse să se dezechilibreze. În 24, nu a făcut insulină...Începea ziua de 25 decembrie, tot fără tratament. Starea de tensiune, graba cu care s-a mers cu acest proces, în opinia mea, era dată de situația în care se găsea bolnavul fără insulină”.

Citește și: EXCLUSIV: Cum era să moară Ceauşescu în aprilie 1989 şi cum l-a dat Ceauşeasca de gol în străinătate că are diabet – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel