Mirel Curea, infectat cu tulpina britanică. Soția, și ea vaccinată, nu a luat virusul. ”Am fost protejați. Vă poate costa viața”

foto facebook Mirel Curea
foto facebook Mirel Curea

Jurnalistul Mirel Curea a scăpat de simptomele ușoare date de infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Analizele au venit să confirme că a fost infectat cu tulpina britanică a virusului. 

”Așa cum bănuiam, potrivit buletinului de analiză pe care l-am primit, infectarea mea s-a produs cu tulpina UK, pe numele ei oficial B.1.1.1. Pe ce cale, am povestit, a cules-o fiică-mea din avionul cu care a venit acasă, în vacanță. Cum am mai tot spus, infectarea s-a petrecut la aproximativ 18 zile de la rapelul făcut cu vaccinul produs de Pfizer. Forma de boală pe care am dezvoltat-o a fost una foarte ușoară, cu manifestări la ”porțile de intrare”, nas, gât și cred eu, ochi, pentru că m-au usturat câteva zile, plus pierderea mirosului pentru o săptămână, până ieri seară, când mi-a revenit. Faptul că și eu, și soția mea, am fost protejați de vaccin este foarte limpede. Ea nici măcar nu s-a infectat, deși a stat nas în nas cu doi Covizi, iar la mine, cum spuneam, totul a fost mai lejer decât în cazul celei mai banale răceli. Că și pe ea virușii au încercat-o este cât se poate de clar, pentru că tulpina britanică este foarte contagioasă.” a scris Mirel Curea, pe Facebook.

”Vă poate costa viața”

Jurnalistul de la EvZ face apel pentru a nu fi ignorate semnele de boală: ”Unu, nu ignorați semnele de boală deja clasice: roșu în gât, usturimi nazale, rinoree, dureri de cap. Nu le puneți pe seama lui „am răcit nițel”. La primul semn, test - nu este foarte scump și se manevrează ușor - apoi sunat la medic. Întârzierea poate avea efecte grave. Doi, vaccinul nu permite decât dezvoltarea unor forme ușoare de boală, în cel mai rău caz. De regulă, protejează total. Trei, nu vă luați după toți distrușii, vă poate costa viața.” 

Vezi și: Mirel Curea critică DSP după infectarea cu COVID: Bătaie de joc/ Emanuel Ungureanu: Nu se poate așa ceva. Asta e foarte grav

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel