Mircea Badea, despre un nou referendum la prezidențiale: Va fi distractiv

Mircea Badea
Mircea Badea

Mircea Badea a reacționat, în contextul unui nou referendum, care se dorește a fi inițiat de către președintele Klaus Iohannis și pus în practică în ziua votului pentru alegerile prezidențiale din această toamnă.

Cred că aia care au votat pentru cretinismul de referendum al lui Werner nu au aflat că ii mai cheamă o data pentru același lucru. Va fi distractiv. a reacționat Mircea Badea, pe pagina sa de Facebook.

Amintim faptul că un nou scenariu se conturează înainte de alegerile prezidențiale 2019. Președintele Klaus Iohannis ar putea lansa un nou referendum chiar în ziua votului pentru Cotroceni. Acest fapt vine în contextul declarațiilor președintelui, care afirma că acum trebuie văzut cum să fie pus în practică rezultatul de la referendumul pe justiție. 

"Am chemat la consultări partidele politice, pentru a pune în practică cât mai bine rezultatele acestui referendum, câştigat de mine şi de români. Din păcate, reluăm discuţia despre statul de drept. PSD a dat o palmă electoratului din România, prin anunţarea unei ordonanţe de urgenţă în ceea ce priveşte legea autorităţii electorale. Va fi o negociere reală cu partidele politice, pentru că trebuie să punem rezultatul referendumului în practică. Referendumul pentru revizuirea Constituţiei trebuie organizat cu cât mai repede, cu atât mai bine. Având în vedere că mai avem trei scrutinuri, ar fi cel puţin ciudat să se organizeze referendumul între alegeri, pentru că nu cred că românii agrează să vină de atâtea ori la vot. Nu ar fi problemă să suprapunem referendumul cu una dintre alegerile care urmează. Avem cu siguranţă cele două chestiuni care rezultă direct din răspunsul covârşitor afirmativ al românilor la cele două întrebări, respectiv introducerea interdicţiei de a acorda amnistie şi graţiere corupţilor, iar a doua chestiune - interdicţia dată Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă în domeniul legilor Justiţiei, a politicii penale şi sigur trebuie introdusă o prevedere care permite atacarea ordonanţelor de urgenţă şi altor instituţii decât Avocatului Poporului. (...) La consultări, pe lângă aceste două teme, care sunt evidente, voi aborda şi chestiuni legate de urmările politice ale votului pe referendum şi pe europarlamentare. Este evident că trebuie să reluăm discuţia despre statul de drept în România. (...) Este clar că acest vot dat la europarlamentare, care a sancţionat drastic discursul antieuropean al PSD-ului, înseamnă un vot clar pentru calea europeană", a declarat Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel