Ministrul Palmer: Castorii nu afectează construcția aeroportului Ghimbav

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca-Palmer, a declarat, joi, ca prezența celor 35 de castori în apropierea şantierului viitorului aeroport din Ghimbav nu vor afecta "în niciun fel" dezvoltarea investiției.

„Mă bucur că am venit la Ghimbav şi am lămurit o chestiune foarte importantă pentru viitorul aeroportului. Există o certitudine. Castorii nu afectează în niciun fel construcţia acestui proiect. Zona în care află castorii este situată la cel puţin 600 de metri de aeroport. Habitatul castorilor va fi declarată arie protejată şi va fi amenajata adecvat", a subliniat Cristiana Paşca, citează bzb.ro.

Zona ar urma să fie declarată Sit Natura 2000, iar autorităţile judeţene îşi vor putea continua treaba pe şantierul aeroportului fără vreun impediment.

În plus, ministrul Mediului le-a sugerat oficialilor braşoveni că ar putea avea de câștigat de pe urma acestor castori. „Cred că acest aspect reprezintă o pată de culoare şi poate fi un punct de atracţie pentru turiştii care vin la Braşov", a explicat reprezentantul Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel