Ministrul Culturii, la Bruxelles. Care sunt principalele discuții

Parlamentul European
Parlamentul European

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, va participa în perioada 26 – 27 noiembrie 2018, la reuniunea Consiliului UE, în formatul Educație, Tineret, Cultură, Sport, desfășurată la Bruxelles.

Principalul subiect de pe agenda segmentului cultură al Consiliului constă într-o dezbatere pe tema combaterii dezinformării online, în cadrul căreia miniștrii vor discuta despre liniile de acțiune la nivel european și vor prezenta exemple naționale de bună practică în vederea identificării modalităților optime de susținere a pluralismului media, a jurnalismului de calitate și a educației în domeniul media. De asemenea, Consiliul își propune să adopte două seturi de concluzii privind Planul de lucru în domeniul culturii 2019-2022, respectiv consolidarea conținutului european în economia digitală, ce includ importante recomandări politice în materie de cooperare între instituțiile europene și statele membre UE. Miniștrii culturii vor lua, totodată, notă de raportul intermediar privind stadiul Regulamentului de instituire a programului Europa Creativă 2021- 2027, a cărui negociere este foarte probabil să continue pe durata Presedinției României la Consiliul UE. România își va prezenta prioritățile pentru viitorul mandat în fruntea UE, prin descrierea obiectivelor generale, detalierea priorităților specifice din domeniul cultural și audiovizual și, nu în ultimul rând, anunțarea evenimentelor organizate.

Întrevederi bilaterale cu miniștrii Culturii din Franța și Marea Britanie

De asemenea, în marja reuniunii Consiliului, sunt programate și întrevederi bilaterale cu miniștrii Culturii din Franța și Marea Britanie dar și predarea onorifică a mandatului pe Cultură, între ministrul Austriei, Gernot Blümel, și oficialul român Valer-Daniel Breaz, pas premergător preluării Președinției Consiliului UE de către România.

Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) va fi reprezentat de o delegație condusă de ministrul Valer-Daniel Breaz și de Răzvan Rab, secretar de stat pentru afaceri europene și relații internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel