Urmărește emisiunea live


Ministrul Apărării și Sir Michael Fallon, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Miercuri, 14 iunie, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, și omologul său britanic, Sir Michael Fallon, au aterizat la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, la bordul unui avion al Royal Air Force.

S-au întâlnit cu piloții și tehnicienii care deservesc detașamentul de avioane Typhoon al Forțelor Aeriene al Marii Britanii (RAF).

Gabriel Leș a spus că prezența militarilor britanici în România constitue dovada angajamentului ferm al membrilor Alianței pentru asigurarea securității colective pe flancul estic, în actualul context geopolitic.

„Prezența trupelor Marii Britanii în România reprezintă expresia reafirmării unității, coeziunii și solidarității aliaților pentru întărirea și apărarea flancului estic al NATO. Totodată, în vederea implementării obiectivelor Alianței de a face față provocărilor la adresa securității și apărării în regiune, România este determinată să-și îndeplinească rolul de pilon regional de stabilitate și furnizor de securitate. În același context, cooperarea strânsă dintre forțele române și cele britanice contribuie la consolidarea Parteneriatului strategic dintre țările noastre", a afirmat, potrivit Agerpres, Leș. Ministrul Apărării Naționale a adus mulțumiri militarilor români și britanici pentru angajamentul și eforturile depuse în îndeplinirea misiunilor asumate.

La rândul său, ministrul Apărării din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Sir Michael Fallon, a adus un omagiu la adresa „piloților români și britanicii care și-au unit eforturile pentru a proteja cerul Mării Negre de persistenta amenințare a agresiunii rusești".

Dislocarea avioanelor RAF în România este parte a implementării Planului de acțiune pentru asigurarea capacității operaționale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud, și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel