Mihaela Bîrzilă, interviu exclusiv. Informații neștiute despre jurnalista Antena 3

O vedeți în fiecare weekend la Antena 3. Este realizatoarea emisiunii "News Magazine", Mihaela Bîrzilă. Jurnalistă și mamă, îmbină perfect plăcerea știrilor de ultimă oră cu iubirea și atenția acordată familiei sale. Cum reușește? Aflați din interviul acordat, în exclusivitate, pentru dcnews.ro. 

Echilibru între familie și carieră

Realizatoarea "News Magazine" de la Antena 3 spune că ziua sa este "Contra cronometru". Zâmbește și vorbește despre viața sa, împărțită între carieră și familie: "Chiar sunt mândră că am reusit să păstrez un echilibru între familie și carieră. Mai ales că munca mea nu se termină când plec acasă. Trebuie să fiu în permanență la curent cu ceea ce se întâmpla. Încerc să fiu cu familia și copiii în toate momentele importante pentru ei. Nu lipsesc de la nicio serbare, mergem împreună peste tot, citim povești, gătim împreună, cântăm, decupăm, facem "creații", cum le place lor să spună. Incercăm să ne bucuram de orele petrecute împreuna, să compensam orele când sunt plecată sau timpul pe care îl petrec acasă pregatindu-mă pentru emisiune. Era mai dificil când erau micuți și aveau nevoie mai mare de mine dar s-au mărit și au ajuns să înțeleagă că trebuie să urmăresc știrile, să dau telefoane sau să fiu atentă la un talk show de seară. Se mai revoltă uneori dar.. negociem".

Foto: Facebook Mihaela Bîrzilă. Emma (5 ani și jumătate), Max (7 ani)

(w670) 

Pescuitul, hobby de familie

Foto: Facebook Mihaela Bîrzilă

(w670)

Foto: Captură de 14 kg

(w670)

Mihaela Bîrzilă a dezvăluit și ce pasiuni are, o pasiune de familie, în care fiecare are locul său bine stabilit. "Pescuitul e un hobby de familie pe care l-am dezvoltat din nevoia de a petrece timp în natură. Descoperim locuri frumoase, apoi le testăm. Fiecare are rolul lui bine stabilit, pescuim în echipă. Până vine peștele cel mare, pescuim și carasei. Fiecare, cu undița lui. Tot mie îmi revine și sarcina să gătesc peștele. Am avut capturi frumoase. Cea mai mare, 15 kg", spune jurnalista. 

Foto: Facebook Mihaela Bîrzilă

(w670)

(w670)

Jurnalista militează pentru protecția mediului: "Susțin orice demers pentru protecția naturii, ajut cu tot sufletul de câte ori pot fi de folos cuiva, cunoscut sau necunoscut. Am fost educată așa: să respect și să ajut".

"Cred că e important să învățăm să ne bucurăm câte puțin în fiecare zi"

Cât despre cel mai fericit moment din viața sa, Mihaela Bîrzilă spune: "Cele mai multe clipe de fericire le-am trăit, cu siguranță, de când s-au născut copiii. Cred că e important să învățăm să ne bucurăm câte puțin în fiecare zi. Noi chiar facem exercițiul acesta: sărbătorim micile reușite de zi cu zi ale fiecăruia iar seara, nu ne culcăm până nu spunem ce ne-a înveselit, ce ne-a întristat, ce am învățat".

"Mă doare foarte tare că nu am știut să îi spun cât de mult o iubesc"

Curând, jurnalista a avut o pierdere, una dureroasă și regretă că nu a știut să spună mai des "te iubesc, mamă". Întrebată despre cel mai trist moment din viața sa, Mihaela Bîrzilă a mărturisit: "Mi-am pierdut de curând mama și încă nu m-am vindecat după pierderea ei. Mă doare foarte tare că nu am știut să îi spun cât de mult o iubesc. Pe copiii mei, îi invat să își exprime sentimentele".

Bazele omului Mihaela Bîrzilă au fost puse de bunica sa. În jurnalism, a fost formată de oamenii care i-au acordat șansa să demonsteze că poate: "Am iubit-o foarte mult pe bunica mea, de la care am învățat bunul simț și omenia. Apoi, în plan profesional, am avut norocul să lucrez alături de mulți oameni valoroși. Le sunt recunoscătoare celor care mi-au dat șansa să mă dezvolt și să demonstrez ce pot. E foarte important. Și le mulțumesc".

"De când mă știu, lucrez contra cronometru, am mii de ore de live. E o muncă uriașă dincolo de ce se vede la televizor. Nu toată lumea rezistă"

Foto: Facebook Mihaela Bîrzilă

(w670) Foto: Face

"Lucrez de aproape 20 de ani în televiziune. Numai la știri. Îmi place mult ceea ce fac, mi-a intrat în sânge sa fac știri, să fiu în priză, conectata la evenimente în permanență. Mă pregătesc ca pentru examen înainte de fiecare emisie", spune Mihaela Bîrzilă. Jurnalista adaugă că întotdeauna și-a dorit să fie jurnalistă: "Când am terminat liceul, era o moda să dai la ASE. Eu am dat la Facultatea de Jurnalism. Am început ca redactor de știri externe, am muncit pas cu pas până să ajung aici. Am lucrat în ture, nu aveam weekend, Paște, Crăciun... De când mă știu, lucrez contra cronometru, am mii de ore de live. E o muncă uriașă dincolo de ce se vede la televizor. Nu toata lumea rezistă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel