Michael Schumacher, încă o veste bună pentru campion

Aflat de circa patru luni într-un spital din Grenoble, familia lui Michael Schumacher a primit, marți, o veste neașteptată.

Campionul german al Formulei 1, Michael Schumacher, a fost numit, marţi, cetăţean de onoare la Sarajevo, pentru că a ajutat copiii răniţi în timpul războiului din anii '90. Aproximativ 1.500 de copii au fost ucişi în asediul de la Sarajevo între aprilie 1992 şi decembrie 1995 şi aproape 15.000 au fost răniţi.

"Adunarea cantonului Sarajevo a recompensat meritele extraordinare ale lui Michael Schumacher, care a ajutat copiii victime ale războiului de la Sarajaevo şi a contribuit la dezvoltarea principiilor umanităţii între oamenii de naţionalităţi şi confesiuni diferite", se arată în decizia adoptată.

Pilotul s-a dus de două ori la Sarajevo, în 1996 şi 1997, pentru a solicita fonduri pentru îngrijirea copiilor răniţi.

"După războiul din Bosnia,Michael Schumacher a finanţat îngrijirea unor copii care în timpul războiului au avut braţe şi picioare amputate şi a câştigat astfel pentru totdeauna simpatia bosniacilor", a explicat Nedzad Fazlija, un ales local aflat la originea iniţiativei.

În 1999, Schumacher a trimis în Bosnia un vehicul echipat special pentru a transporta copii rămaşi cu handicap după exploziile minelor de la finalul războiului.

Citește și: Denunț depus împotriva lui Michael Schumacher

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel