Medicul Ioan Lascăr: E într-o stare mult agravată. Aşa cum era de aşteptat...

Evoluţia pacienţilor internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca este previzibilă, starea a cinci dintre cei şase critici fiind staţionară, în timp ce a celui de-al şaselea este mult agravată, a declarat joi profesorul Ioan Lascăr.

'Evoluţia pacienţilor este previzibilă. Cei şase pacienţi care au fost încadraţi în eşalonul pacienţilor critici au o evoluţie oarecum diferită, cinci dintre ei sunt staţionari, chiar o tendinţă uşor pozitivă. Un singur caz este într-o stare mult agravată, în sensul că plămânul, aşa cum era de aşteptat, dă semne de suferinţă majoră după trauma termică şi inhalarea de gaze toxice. Are şi o suprafaţă de arsură de 65%, este un bolnav critic cu o evoluţie extrem de gravă în prezent', a spus Lascăr.

El a precizat că au fost operaţi alţi şapte pacienţi, dintre care doi în sala de operaţie a unităţii de arşi.

'Singurul străin pe care îl avem, de origine turcă, este în sala de operaţie cu o echipă mixtă: un coleg de-al nostru şi încă un coleg chirurg plastician din Turcia sunt incluşi în echipa care îl operează', a afirmat şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Ioan Lascăr a precizat că pacienţii au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale pentru transplant de la donatori, din banca de piele sau cu autotransplant.

'În general, tendinţa este pozitivă pentru marea majoritate a cazurilor, exceptând un caz din grupul celor de maximă severitate', a afirmat Ioan Lascăr. Potrivit acestuia, este posibil ca şi alţi pacienţi să dezvolte insuficientă respiratorie pe fondul complicaţiilor pulmonare majore, care sunt de aşteptat la aceste cazuri.

'Statisticile ne spun foarte clar că în cadrul arsurilor care se asociază şi arsura de căi respiratorii mortalitatea este între 40-80%. Avem şi pacienţi în dializă. Sunt pacienţi de gravitate extremă. Din lotul de 56 de pacienţi care s-au prezentat în noaptea nefericită în stare de urgenţă, noi avem 14 cei mai gravi. Este prematur să ne gândim la intervenţii de amputaţie', a susţinut profesorul doctor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel