Măsuri fără precedent luate de Erdogan

Autoritățile turce investighează circa 10.000 de persoane pentru activități de 'propagandă teroristă' sau 'injurii' aduse responsabililor guvernamentali pe rețelele de socializare.

Aceste anchete se înscriu în cadrul 'luptei împotriva terorismului, care continuă cu hotărâre peste tot, inclusiv pe rețelele de socializare', se menționează în textul difuzat, care precizează că, dintre cele circa 10.000 de persoane investigate, peste 1.600 au fost plasate în arest preventiv în perioada care a trecut de la lovitura de stat eșuată din luna iulie.

Autoritățile de la Ankara sunt adesea acuzate că restrâng accesul la rețelele de socializare după anumite evenimente, cum ar fi atentatele, invocând prevenirea răspândirii unor informații de natură să 'aducă atingere securității Statului', scrie Agerpres.

La fel s-a întâmplat săptămâna aceasta după asasinarea ambasadorului rus la Ankara și după ce gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a publicat joi o înregistrare video ce arată cum doi soldați turci sunt arși de vii.

Potrivit AFP, în prezent Twitter sau YouTube sunt accesate dificil din Turcia. De asemenea, un organism care supraveghează funcționarea internetului în această țară, Turkey Blocks, a semnalat vineri că se accesează cu greutate și rețelele VPN, folosite de obicei pentru a ocoli restricțiile privind accesul la rețelele de socializare.

În pofida acestor perturbări, înregistrarea difuzată de SI este intens comentată pe rețelele de socializare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel