Masacrul din Orlando. Klaus Iohannis: România este alături de SUA

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor victimelor atacului armat din cubul de noapte din Orlando, precizând că România este alături de Statele Unite ale Americii, partener strategic al țării noastre.

"Sunt profund întristat de vestea tragediei care avut loc într-un club din Orlando, Florida. În aceste momente dificile, România este alături de Statele Unite ale Americii, partener strategic al țării noastre, cât și de poporul american. Îmi exprim întreaga solidaritate și transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor", a spus Klaus Iohannis.

Cincizeci de persoane au fost ucise și 53 rănite duminică într-un club gay din Orlando, în statul Florida, în cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, au anunțat autoritățile, care au deschis o anchetă pentru 'terorism'.

Ron Hopper, agent special al FBI, întrebat despre posibilele legături între atacator și terorismul islamist a declarat: "Avem indicii că acest individ ar fi avut simpatii pentru această ideologie, însă nu putem afirma acest lucru cu certitudine".

Atacul "nu are nimic de-a face cu religia", a declarat, pentru NBC, tatăl suspectului, Mir Seddique, care a explicat că fiul său s-a înfuriat recent văzând doi bărbați care se sărutau în fața soției și copilului său.

"Nu știam nimic. Suntem șocați, ca întreaga țară", a adăugat tatăl, după ce și-a cerut scuze în numele familiei sale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel