branding_default
left
right

Martin Schulz este noul președinte al Parlamentului European

martin schulz
martin schulz

Germanul Martin Schulz, liderul grupului socialist din Parlamentul European (PE),  și-a adjudecat victoria, marţi, la Strasbourg, pentru funcția de preşedinte al PE, întrunind votul a 387 de deputaţii europeni, autoritate pe care o va deține până în vara anului 2014.

Martin Schulz a câștigat președinția Parlamentului European chiar din primul tur de scrutin, fiind votat atât de grupul socialiștilor europeni - S&D, cât și de popularii  Grupului Partidului Popular European (PPE).

PPE şi S&D au convenit, printr-un acord informal, în 2009, la începutul actualului mandat, să îşi împartă preşedinţia Parlamentului European, cele două grupuri deţinând majoritatea confortabilă, astfel că, după ce doi ani și jumătate președinția PE a aparținut grupului PPE, acum a venit rândul celor de la S&D să asigure conducerea forului european.

Martin Schulz va ocupa funcția de președinte al Parlamentului European până în vara anului 2014.

Învinșii competiției au fost Diana Wallis, susţinută de grupul ALDE, care a întrunit 141 voturi, şi conservatorul Nirj Deva, care a obţinut 142 voturi, restul voturilor de 29 fiind anulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel