Marinarul român răpit de pirați în Golful Guineea a fost ELIBERAT. MAE anunță că el va fi repatriat

foto Pexels
foto Pexels

Marinarul român răpit de pe nava Agisilaos, pe 29 noiembrie, în Golful Guineea, a fost eliberat.

Marinarul român răpit de pe nava Agisilaos, pe 29 noiembrie, în largul portului Lome, Republica Togo, a fost eliberat, informează Agerpres. El urmează să fie repatriat zilele următoare, a anunţat  Ministerul Afacerilor Externe. Pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român, Celula de criză interinstituţională a întreprins, de la convocarea acesteia şi până la eliberarea cetăţeanului român, demersuri specifice, în cooperare cu compania angajatoare şi cu parteneri internaţionali, a precizat MAE.

"Totodată, Ambasada României în Nigeria întreprinde toate demersurile necesare pentru efectuarea formalităţilor specifice în vederea revenirii cetăţeanului român, în siguranţă, în ţară", a adăugat comunicatul MAE.

Amintim că la bordul navei se aflau peste 20 de marinari, de diferite naționalități. Dintre ei, patru au fost luați ostatici, pentru că se pare că nu au ajuns în timp util în camera de siguranță, unul dintre ei fiind cetățean român. Pe 30 noiembrie MAE informa că ministrul de Externe a convocat, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională cu privire la acest incident.

VEZI ȘI: Marinar român, RĂPIT de pirați în Golful Guineea. Celulă de criză la MAE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel