Marea Britanie: Cântărețul Cliff Richard s-a declarat "murdărit" după difuzarea în direct a percheziției de la casa sa

- Cântăreţul britanic Cliff Richard a declarat vineri în faţa unui judecător de la Înalta Curte de Justiţie din Londra că s-a simţit "murdărit pentru totdeauna" după ce BBC a difuzat în direct o percheziţie realizată de Poliţia Metropolitană în locuinţa sa din comitatul Berkshire, informează Press Association. 

Cunoscutul artist a mai spus că sănătatea lui a avut de suferit în urma percheziţiei şi că nu a mai locuit niciodată în acea reşedinţă, întrucât a ajuns să o considere "contaminată". 

Cliff Richard, în vârstă de 77 de ani, a dat în judecată BBC pentru modul în care radiodifuzorul public britanic a acoperit mediatic percheziţia operată de Poliţie în locuinţa lui, demarată în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală formulate împotriva artistului. 

Avocatul cântăreţului a spus că transmisiunea BBC a acelei percheziţii, realizată la conacul pe care Cliff Richard îl deţine în Sunningdale, o localitate din comitatul Berkshire, în august 2014, a reprezentat "o foarte serioasă invadare a intimităţii". 

Replica BBC 

Reprezentanţii BBC au respins acuzaţiile artistului. Directorii postului public TV din Marea Britanie afirmă că acoperirea mediatică a percheziţiei a fost realizată cu acurateţe şi cu bună credinţă. 

Judecătorul Justice Mann a coordonat audierile organizate la Înalta Curte de Justiţie din Londra începând de joi. Cliff Richard a depus mărturie vineri după-amiază. 

El a citit o declaraţie publică şi a răspuns întrebărilor ce i-au fost adresate de avocaţi în timpul audierii sale. 

A fost șocat de percheziție 

Cântăreţul a vorbit în special despre impactul pe care l-a avut acea transmisiune TV în direct asupra stării sale de sănătate: "A fost ceva şocant şi supărător. Sănătatea mea a avut de suferit, atât cea mintală, cât şi cea fizică. La un moment dat, chiar am crezut că urma să fac un infarct sau un accident vascular cerebral". 

Artistul a spus că era conştient de faptul că oamenii din lumea întreagă ar putea să înceapă să creadă că el era "un infractor adevărat", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel