Urmărește emisiunea live


Marșul femeilor împotriva lui Trump. Milioane de femei au manifestat

Cu pălării roz pe cap, mai mult de două milioane de persoane, femei mai ales, au participat sâmbătă în Statele Unite la "Marșul femeilor", o acțiune organizată pentru apărarea drepturilor civice și contra președintelui Donald Trump, iar numeroase adunări de solidaritate au avut loc în întreaga lume. 

Jumătate de milion de manifestanți la Los Angeles, conform poliției, la fel la New York, mai mult de un milion de oameni la Washington, după organizatori, și sute de mii de persoane în stradă la Chicago, Dallas, San Francisco, St Louis, Denver, Boston și în zeci de orașe americane: succesul a depășit așteptările de participare, o demonstrație de forță care ilustrează fracturile persistente ale societății americane față de al 45-lea președinte, învestit vineri.

În capitala americană, unul dintre motivele ieșirii în stradă a fost teama că Donald Trump va numi un nou judecător conservator la Curtea Supremă, ceea ce ar putea duce la repunerea în cauză a dreptului la avort.

"Trebuie ca avortul să rămână legal", susține Joan Davis, profesoară de istorie la pensie. "Este cu adevărat un drept care ar putea fi pierdut, asta ne-ar readuce în Evul Mediu", a completat ea, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel