Manda: Comisia parlamentară vrea să ştie dacă 'Dragoş' a fost ofiţer SRI

Claudiu Manda
Claudiu Manda

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI vrea să ştie în mod oficial dacă 'Dragoş', personaj la care a făcut referire Negulescu, a fost sau nu angajat al Serviciului, a anunţat, Claudiu Manda.

'Legat de scandalurile din ultimele zile, Comisia s-a sesizat - am hotărât să trimitem către SRI o solicitare sau o întrebare dacă 'domnul Dragoş' la care făcea referire domnul procuror 'Portocală' (Mircea Negulescu - n.r.), este angajat al SRI şi dacă da, care era natura relaţiilor dintre SRI şi unitatea de parchet de la DNA Ploieşti. Am văzut inclusiv în spaţiul public o astfel de referire că 'Dragoş' ar fi fost ofiţer SRI şi vrem să ştim dacă era adevărat şi care era natura acestor colaborări', a declarat Manda la finalul unei şedinţe a comisiei.

Potrivit unei alte decizii, Comisia SRI va sesiza comisiile de regulament ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a evalua oportunitatea modificării regulamentului celor două Camere, astfel încât această comisie să poată să devină comisie avizatoare sau raportoare pe legile de securitate naţională sau pe legile care privesc activitatea SRI. 'Au fost o serie de aspecte în trecut - proiecte de lege care n-au trecut pe la această comisie şi care poate meritau un punct de vedere, inclusiv avem o propunere legislativă care probabil dacă ar fi trecut la comisie, n-am fi avut nevoie să intervenim cu propunere legislativă, ci am fi putut face doar un amendament la plen', a argumentat Manda. Totodată, parlamentarii comisiei au stabilit să trimită către SRI o solicitare de a inventaria adresele la care nu a dat răspuns. 'Să primim măcar răspunsul - poate că sunt lucrări mai grele - când vom primi răspunsul. Sunt nişte întrebări de anul trecut, dar noi le avem trecute într-o evidenţă, e important să facă şi ei această analiză', a susţinut preşedintele Comisiei SRI. Fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromitere a intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat. Potrivit unor oficiali ai Parchetului General, plângerea a fost depusă vineri şi îi vizează pe procurorii Lucian Onea, Giluela Diaconu, Alfred Savu şi Mircea Negulescu (exclus recent din magistratură). În urma acestei plângeri, luni a fost înregistrat un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General. Antena 3 a difuzat duminică seara o înregistrare în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să 'inventeze dosare în baza unor probe fabricate' unor importanţi oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. În replică, DNA a difuzat luni un comunicat de presă în care spune că Vlad Cosma a prezentat denaturat situaţia, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel