Postul Crăciunului te-a prins fără idei în ale bucătăritului? Ei bine, îți dăm noi variante. Astăzi, mâncare de cartofi cu dovlecei.
Ingrediente
500 gr cartofi
500 gr dovlecei
250 gr roșii bine coapte (sau la conservă)
1 ceapă
4 caței de usturoi
2 foi de dafin
1/2 legătură pătrunjel
cimbru
2 linguri ulei de măsline
sare (piper dupa gust)
Cum se prepară
Cartofii și dovleceii se curăță, se spală și se taie cubulețe. Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Roșiile se descojesc și se dau la blender. Apoi, se pune ceapa la călit în ulei de măsline și, când devine puțin sticloasă, se adaugă cartofii și dovleceii. Se călesc puțin împreună cu ceapa, apoi se adaugă sucul de roșii și puțină apă sau supă de legume cât să depășească puțin nivelul legumelor din vas.
Se lasă la fiert 15-20 de minute, după care se adaugă usturoiul tăiat feliuțe subțiri, frunzele de dafin și cimbrul ș se mai lasă la fiert 10 minute, până se pătrund legumele. Puteți, de asemenea, să dați mâncarea la cuptor până mai scade zeama.
La final, se pune deasupra pătrunjel tocat mărunt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu