MAI, anunţ după întâlnirea cu sindicatele

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie şi ai Sindicatului Poliţiştilor din România "Diamantul" au transmis Ministerului Afacerilor Interne că vor sista acţiunea de protest programată săptămâna viitoare, se arată într-un comunicat al MAI. 

Vineri, a avut loc, la sediul ministerului, o întâlnire a conducerii MAI cu reprezentanţii acestor sindicate. Cu acest prilej, au fost discutate aspecte de interes pentru poliţişti care au reprezentat temeiurile intenţiei de protest, printre care: lipsa resurselor umane şi logistice, sporul de permanenţă de 40%, cadrul juridic privind protecţia poliţiştilor.

"În ceea ce priveşte resursele alocate pentru anul 2018, conducerea MAI a prezentat că, în conformitate cu proiectul de buget pe anul viitor, ministerul va beneficia de o creştere cu 20,7% faţă de cel din 2017. De asemenea, bugetul anului viitor prevede: 120 de milioane de lei pentru achiziţia de autovehicule; o creştere de 70% a fondurilor destinate mijloacelor de protecţie pentru poliţişti şi militari; o creştere de aproape 4 ori la capitolul fonduri europene; exceptarea de la obligaţia de a reduce cu 10% cheltuielile cu bunurile şi serviciile aferente întreţinerii şi funcţionării instituţiei', precizează comunicatul.

De asemenea, în privinţa sporului de permanenţă de 40%, MAI a anunţat reprezentanţii sindicali că această măsură a fost introdusă în iunie, cu aplicare până la 31 decembrie 2017. 'Având în vedere încetarea de drept a acestui spor, fapt ce se va reflecta în salariile angajaţilor care beneficiază în prezent de acesta, MAI a anunţat reprezentanţii sindicali că lucrează la o serie de simulări în urma cărora va fi propusă o formulă de acordare a unor drepturi salariale pentru aceleaşi categorii de personal beneficiare, potrivit legii, pe structură şi nu pe bază de pontaj', arată sursa citată.

Discuţiile vor continua într-o viitoare întâlnire de lucru stabilită pentru marţi, 19 decembrie.

[citeste si]

'Cele două organizaţii sindicale au transmis reprezentanţilor MAI că vor sista acţiunea de protest programată şi vor continua dialogul sindical conform programului convenit de părţi', menţionează MAI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel