MAE despre respingerea ministrului Orban: Jocul de alianţe, mai presus decât aprecierea pregătirii

leonard_orban
leonard_orban

Ministerul Afacerilor Externe se declară dezamăgit de rezultatul votului din plenul Parlamentului European, prin care s-a acordat un aviz negativ desemnării candidatului propus de România, ministrul Leonard Orban, pentru Curtea de Conturi a Uniunii Europene.

Ministerul Afacerilor Externe considera că, prin acest vot, Parlamentul European transmite un mesaj opiniei publice europene conform căruia jocul de alianţe politice este mai presus decât aprecierea obiectivă a pregătirii şi calităţilor pentru ocuparea unei înalte demnităţi europene, aşa cum sunt dovedite de ministrul Leonard Orban. Pentru a-şi menţine credibilitatea şi performanţa, Uniunea Europeană nu trebuie să abdice de la standardele pe care şi le-a impus până acum, precizează MAE într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Nominalizarea României pentru Curtea de Conturi Europeană, Leonard Orban, a primit marţi un vot negativ din partea Parlamentului European în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg.

Potrivit unor surse concordante, rezultatul votului a fost de 269 pentru, 294 voturi împotrivă şi 80 de abţineri.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, nu a primit, marţi seară, numărul necesar de voturi în plenul Parlamentului European (PE) pentru ocuparea postului de la Curtea Europeană de Conturi, candidatura sa fiind respinsă.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel