Urmărește emisiunea live


Lupta brevetelor: Bell, obligat să achite o sumă uriașă către Airbus

Airbus Helicopters elicopter H145M foto
Airbus Helicopters elicopter H145M foto

Curtea Federală de Apel a susținut o hotărâre a instanței inferioare potrivit căreia subsidiara Bell Helicopter Textron Inc., din Quebec, va trebui să plătească diviziei de elicoptere a companiei Airbus SE suma de 1,5 milioane de dolari pentru încălcarea brevetului.

Hotărârea include 1 milion de dolari în daune punitive și 500.000 dolari în daune compensatorii legate de brevetul său pentru așa-numitul tren de aterizare "Moustache".

„Bătălia legală asupra trenului de aterizare este în derulare din 2008, când Airbus Helicopters SAS - cunoscută atunci sub numele de Eurocopter Group - a lansat acțiuni în instanță în Canada, Franța și Statele Unite.

În 2012, Curtea Federală a Canadei a hotărât că Bell copiase proiectul trenului de aterizare pentru unele dintre elicopterele sale ușoare de la Airbus, deși Bell a modificat acest design înainte de a fi aplicat pe modelele aflate pe piață.

Curtea a constatat că doar una dintre cele 16 plângeri legate de brevetul canadian Airbus este admisibilă, deși a numit designul lui Bell o "copie fidelă"”, se arată într-un comunicat.

Potrivit deciziei din 2012, Bell - o companie cu sediul în Texas, cu producție comercială de elicoptere în Mirabel, Quebec - a realizat planuri de fabricare a echipamentului de aterizare și a promovat vânzările unui viitor model echipat cu el - Bell 429, utilizat acum de Garda Canadiană de Coastă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel