Ludovic Orban, ultimele declaraţii înainte de votul pe moţiunea de cenzură

Premierul Ludovic Orban a făcut ultimele declaraţii înainte de votul pentru moţiunea de cenzură. Acesta a explicat şi ce s-a întâmplat când a făcut schimb de geci cu Liviu Dragnea. 

"Nu voi răspunde la nicio bădărănie şi nicio minciună nenorocită rostită de aici. Am să repet mesajul: ştiu că aveţi probleme cu cititul. Dar noi am prorogat intrarea în vigoare a coplăţii şi a contribuţiilor financiare în spitalele private. Fiţi atenţi, măcar ascultaţi dacă aveţi probleme cu cititul. 

Văd că vă luptaţi în continuare cu băncile. EU am aici, unde e dl Simonis, un proiect de lege intitulat 'propunere legislativă privind exonerarea clienţilot băncilor din domeniul locativ". Proiect de lege care are acelaşi conţinut ca proiectul de OUG iniţiat de dl Ion Ştefan şi pe care dvs l-aţi înaintat. Nu sunteţi de acord, dle Simonis? Nu am adoptat OUG pentru că am remarcat că există un consens parlamentar, atât timp cât au semnat aici toţi membrii grupurilor parlamentare, mai puţin de la un grup. 

Îmi dau seama că nu mai există limită a neruşinării la PSD. De ce luăm împrumuturi? Pentru deficitul bugetar pe care ni l-aţi lăsat în cârcă şi pe care suntem obligaţi să îl aducem rapid la nivelul reglementat de UE. În trei ani de guvernare aţi împrumutat fără să daţi drumul la vreun proiect de autostradă, le-aţi pitit în PPP-uri şi  nu aţi făcut nimic altceva decât a bloca proiectele respective, împiedicând dezvoltarea României, 95 de miliarde. Asta pentru a acoperi găurile şi minciunile prezentate în legea bugetului din 2019. 

Dvs vorbiţi de OUG?" Şi de luat primari cu japca? Cine a dat OUG 55? Nu dvs, PSD? Cine a luat primarii în prag de alegeri? Nu i-a luat pe nimic, ci cu mită din bani publici prin PNDL 1, aşa cum s-a arătat evident prin deluarea programelor", a spus Ludovic Orban. 

Atac la Guvernul PSD 

"O să punem în practică şi recomandările Comisiei de la Veneţia. O să vă arăt că minţiţi prin omisiune. Despre împrumuturi. În ianuarie 2020, guvernul PNL s-a împrumutat cu o dobândă de 3,5 la sută. Echivalent, în martie 2019, Guvernul PSD s-a împrumut cu peste 4 la sută dobândă. Aţi pus pe spinarea copiilor şi nepoţilor noştri credite pe care trebuie să le ramburseze ca să păpaţi banii prin sifonări şi subvenţii. NU aşa se conduce România", a mai sous premierul. 

"Vă miroase urât un ministru din mediul privat? Îl atacaţi în absenţă, eu am fost învăţat acasă să nu atac în absenţă. Ar trebui să fim mândri de un astfel de ministru, primit în Academia Franceză, nu să îl batjocorim prin fake news-uri. Aţi greşit când l-aţi trimis pe dl senator, care a fost ministru de externe, în timpul alegerilor prezidenţiale în care s-au încălcat drepturile românilor din diaspora grosolan, să mă înveţe pe mine de drepturi electorale. El să mă înveţe de recomandările Comisiei de la Veneţia? Recomandările sunt valabile doar când sunt afectate negativ drepturile electorale, când se restrânge democraţia, nu când se întăreşte democraţia! Nu îi mai minţiţi pe oameni, profitând de faptul că nu cunosc şi nu sunt informaţi", a mai spus Ludovic Orban. 

Povestea gecilor cu Dragnea 

"Schimbul de geci a fost făcut cu următorul scop. Preşedinţii celor 2 partide de atunci, dl Antonescu şi dl Geoană, ne-au cerut nouă să ieşim la conferinţa de presă îmbrăcaţi aşa. Nu cunoaşteţi ce s-a întâmplat. După ce am probat gecile, dl Dragnea a ieşit cu geaca galbenă, dar eu nu cu aia roşie, pentru că mi-ar fi fost ruşine să o port. Bucuraţi-vă acum că aveţi impresia că sunteţi majoritari. Aici sunteţi aşa! Pe stradă sunteţi dezavuaţi şi nu veţi scăpa de votul oamenilor, care va da un Parlament care să reprezinte cu cinste această naţiune", a conchis Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel