Luare de ostatici într-o cafenea din Sydney cu steagul islamic la geam

Un bărbat înarmat a luat ostatici într-o cafenea din Sydney, situați în inima orașului. Poliția australiană spune că nu se poate vorbi despre o operațiune teroristă, deși la geamul cafenelei este pus steagul islamic.

"Pot confirma că este un autor înarmat în clădire care reține un număr necunoscut de ostatici", a declarat șeful poliției statului New South Wales, Andrew Scipione, citat de AFP.

El a precizat că nu a fost stabilit niciun contact cu răpitorul. 40 de oameni au fost luați ostatici. "Trei persoane au ieşit din clădirea din Martin Place", a declarat Catherine Burn, adjuncta şefului poliţiei din New South Wales. A adăugat că "Primul lucru pe care-l vom face este să verificăm dacă ele sunt bine. Vom coopera cu aceste persoane pentru a obţine mai multe informaţii. Nu avem nicio informaţie care să sugereze că cinvea a fost rănit în acest stadiu".

Martin Place, o piață pietonală din cartierul de afaceri al orașului Sydney unde se află sediile multor administrații, a fost evacuată, în timp ce zeci de polițiști înarmați au înconjurat Lindt Chocolate Cafe unde are loc luarea de ostatici.

Imaginile televiziunilor arătau un steag negru având o inscripție albă cu caractere arabe prins de ostatici la o fereastră a cafenelei.

"Încă nu am confirmat că acesta este un eveniment legat de terorism", a adăugat Andrew Scipione. "Avem de-a face cu o luare de ostatici cu un autor înarmat, iar noi gestionăm situația" în funcție de acești parametri, a spus el. A mai precizat că sunt gata să escaladeze clădirea, dar vor să rezolve situația în mod pașnic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel