Urmărește emisiunea live


Lovitură pentru Turcia. Ce se întâmplă cu Fethullah Gulen

Avocaţii clericului acuzat că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din Turcia spun că acesta nu va fi extrădat. Fethullah Gülen trăieşte în Statele Unite din 1999 şi a negat orice implicare în puciul din 15-16 iulie.

Autorităţile turce au emis ieri un mandat de arestare pe numele lui şi au trimis şi la Washington două solicitări pentru reţinerea lui Gulen pe motiv că acesta are intenţia să părăsească teritoriul american.

Avocaţii clericului spun că dacă acesta ar ajunge în Turcia mai mult ca sigur nu ar avea parte de un proces corect şi ar fi o greşeală ca Statele Unite să-l extrădeze din moment ce nu există probe împotriva lui.

„Din punctul de vedere al Turciei, din punctul de vedere al domnului Erdogan, este o chestiune legată de putere şi de politică. Şi ştim şi că Turcia este o ţară foarte importantă din perspectiva politicii externe a Statelor Unite. Dar teoriile conspiraţioniste şi ameninţările domnului Erdogan nu sunt mai puternice decât sistemul judiciar american. Şi, din acest motiv, credem că domnul Gulen nu ar trebui şi nici nu va fi extrădat”, a declarat Reid Weingarten, avocatul lui Fethullah Gulen, transmite DIGI 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel