EXCLUSIV  Lovitură pentru TAROM: Piloții ATR ar plănui o plecare în masă la Wizzair

Sursa foto: Facebook TAROM
Sursa foto: Facebook TAROM

Piloții ATR de la TAROM ar plănui o plecare în masă la Wizzair. Ce informații circulă, în acest moment, în interiorul TAROM.

Piloţii ATR, dar și o parte din cei de pe Boeing, de la TAROM ar plănui să meargă la compania Wizzair, pentru o negociere colectivă, potrivit unor informații care circulă în interiorul personalului TAROM. Aceștia ar fi nemulțumiți de salariile mici și vor recalcularea pensiilor și acoperirea inflației.

Acest lucru ar însemna o lovitură de imagine pentru TAROM, iar capacitatea de operare ar fi afectată, întrucât ATR fac zboruri pe distanţe scurte. În eventualitatea în care vor pleca şi minim 1/4 din ei acolo - toţi comandanţi, nu va mai putea zbura detaşamentul ATR deoarece cei propuși pentru a intra în pregătire trebuie să facă un program lung de pregătire în zbor şi simulatoare timp de peste 3 luni, scurtarea acestuia fiind imposibilă din punct de vedere legal.

În plus, speriați de noua Lege a pensiilor, mulți piloți şi-ar fi depus sau ar urma să-și depună dosarele de pensionare.

În cazul în care piloții ar fi preluați de Wizzair, ar urma să le crească şi gradul, fiind mutați de pe  ATR pe avioane cu reacţie. În trecut, companie aeriană maghiară a mai preluat pitoți de la TAROM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel