Urmărește emisiunea live


Loterii cu premii de MILIOANE de dolari în SUA, pentru vaccinarea anti-COVID-19

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Mai multe loterii cu premii de milioane de dolari vor fi organizate în Statele Unite pentru a-i motiva pe americani să se vaccineze.

Conform Agerpres, mai multe state urmează exemplul statului Ohio în încercarea de a genera un nou impuls de vaccinare împotriva Covid-19. Statul american Maryland a anunțat, joi, lansarea unei loterii cu premii de 2 milioane dolari la care se înscriu cetățenii adulți care se imunizează. Începând de săptămâna viitoare, zilnic va fi tras la sorți câștigătorul a 40.000 de dolari, iar loteria finală, programată de ziua națională, 4 iulie, va fi dotată cu 400.000 de dolari.

„Scopul este doar de a-i face pe reticenți și pe cei care nu s-au gândit încă” să se vaccineze, a motivat guvernatorul Larry Hogan. În Maryland, unul din trei cetățeni a primit deja o doză de vaccin Covid-19.

Și statul New York se alătură campaniilor atipice

Și statul New York anunță că distribuie gratuit 10 milioane de bilete de loterie în zece centre de vaccinare de pe teritoriul său. Perioada este cuprinsă între 24 și 28 mai, iar premiile sunt cuprinse între 20 de dolari și 50 de milioane de dolari. „Pentru că rata de vaccinare încetinește, trebuie să fim creativi pentru a administra mai multe doze”, a explicat guvernatorul newyorkez Andrew Cuomo. În acest stat, 63% dintre cetățeni s-au imunizat cu cel puțin o doză.

Joe Biden a accelerat campania de vaccinare prin intermediul Administrației Prezidențiale, după un început destul de lent după aprobarea primului ser. Însă, ritmul a încetinit în ultima vreme, iar autoritățile se întrec în ingeniozitate pentru a atinge pragul, dorit de Biden, de 70% din populație vaccinată cu cel puțin o doză până la 4 iulie.

Ohio a fost primul stat cu astfel de inițiativă

Ohio a fost primul care a avut inițiativa unei loterii de un milion de dolari pentru persoanele care au primit o doză de vaccin. Operațiunea va debuta pe 26 mai și se va repeta în fiecare zi de miercuri timp de cinci săptămâni, a precizat guvernatorul Mike DeWine.

În paralel, o loterie destinată tinerilor sub 17 ani vaccinați va oferi o bursă completă de patru ani la una din universitățile de stat din Ohio, un premiu atrăgător într-o țară unde studiile superioare costă foarte mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel