Mocănița a deraiat pe Valea Vaserului. Update: Nouă persoane rănite

Accident pe Valea Vaserului, unde mocăniţa care transportă turiştii a deraiat.

UPDATE: Accidentul produs pe linia feroviară cu ecartament îngust de pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureş, sâmbătă, când locomotiva trenului turistic Mocăniţa a deraiat, este unul grav, a declarat directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Maramureş, Dragoş Năcuţă. 

"Accidentul e foarte grav şi a pus în pericol viaţa turiştilor aflaţi în cele 11 vagoane (...). Noi ne-am autosesizat în urma articolelor apărute în presă, în cursul acestei zile, iar luni, o echipă de inspectori se va deplasa la Vişeu de Sus, împreună cu alţi reprezentaţi ai autorităţilor cu atribuţii de control-verificare. Accidentul feroviar produs încă n-a fost raportat de firma care administrează linia feroviară. În teren urmează să verificăm dacă au fost respectate normele de protecţie a muncii specifice acestui domeniu", a spus Dragoş Năcuţă.

Potrivit acestuia, trenul Mocăniţa ar trebui să circule cu restricţie de viteză, având în vedere că temperatura din cursul zilei de sâmbătă a fost de aproape 30 de grade Celsius.

"Din primele noastre informaţii, cunoaştem că trenul ar fi trebuit să aibă o limită de viteză între 15-20 km/h, având în vedere temperatura ridicată din timpul zilei, cât şi faptul că întreg traficul feroviar se desfăşoară pe o linie cu ecartament îngust. Abia în urma unor concluzii venite şi din partea autorităţilor de reglementare din domeniul feroviar o să ne putem pronunţa asupra situaţiei de la Vişeu de Sus", a precizat Dragoş Năcuţă.

De asemenea, în acest caz, poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare din culpă.

Update: Numărul persoanelor rănite după ce locomotiva Mocăniței a deraiat pe Valea Vaserului, în județul Maramureș, a ajuns la 12. Între acestea se află și un copil. Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, Oana Alexa Gonczi, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în total 12 persoane au suferite diferite răni, iar șase dintre acestea au fost deja duse la Centrul de Primiri Urgențe Vișeu de Sus.

Ceilalți șase urmează să fie transportați tot la Centrul de Primiri Urgențe Vișeu de Sus. Pe lângă acestea, mai multe persoane au suferit atacuri de panică.

Ştirea iniţială: Șase persoane sunt rănite după ce locomotiva Mocăniței a deraiat pe Valea Vaserului, în județul Maramureș. În trenul de linie îngustă se aflau aproximativ 200 de persoane, transmite Mediafax.

Potrivit primelor informații furnizate de ISU Maramureș, pe Valea Vaserului a deraiat locomotiva Mocăniței. Până la această oră s-au anunțat șase persoane rănite.

În trenul de linie îngustă se aflau aproximativ 200 de persoane. Mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel