Lider PNL, despre guvernul de tehnocrați: Nimeni nu este bătut în cuie

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) filiala Braşov, Nicolae Vlad Popa, a afirmat joi, într-o conferinţa de presă, că formula de guvern tehnocrat a mai funcţionat şi în alte ţări, cum ar fi Italia, şi nu vede de ce nu ar merge şi în România. Senatorul liberal și-a exprimat încrederea că premierul Cioloș nu-i va lăsa "de sub lupă" pe membrii Cabinetului său, iar cei care vor face greșeli vor fi schimbați.

"Cei care nu-şi fac treaba, vor pleca. Domnul prim-ministru Dacian Cioloş este un tip harnic, un ardelean harnic şi nu o să-i lase de sub lupă pe membrii guvernului. În momentul în care se fac greşeli, se pot schimba. Nimeni nu este bătut în cuie. În istorie au mai existat guverne tehnocrate, luaţi exemplul Italiei care a avut de-a lungul anilor vreo patru guverne tehnocrate. Nu văd de ce la noi nu ar funcţiona o astfel de formulă", a subliniat senatorul Nicolae Vlad Popa.

El a adăugat că tot ce înseamnă funcţionar, om cu răspundere, va fi verificat în legătură cu competenţele în domeniu şi atunci fiecare va răspunde de ceea ce face, ocazie cu care se va vedea câtă lume era incompetentă din punct de vedere al atribuţiilor de serviciu.

[citeste si]

În legătură cu legea salarizării şi cu majorările salariale de 10% pentru toţi bugetarii, prim-vicepreşedintele PNL Braşov a explicat că îi pare rău că şi în Parlament s-a lucrat pompieristic în ceea ce priveşte majorarea salarială de 10%.

"Când faci o lege trebuie să ai un studiu de impact, s-o gândeşti. Cine merită să câştige mai mult să câştige, dar nu dai la grămadă majorarea salarială de 10%. Trebuie să existe nişte criterii foarte clare, să fie dezbătută cu patronatele, cu sindicatele. S-ar putea ca unii să merite o majorare de 25% sau de 50%, în funcţie de competenţă, efort, importanţa domeniului, de ce să-i dai tot 10%?", a mai afirmat Nicolae Vlad Popa, citat de Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel