Legi justiție modificare. Goțiu, fulminant: ”Aceasta e tactica PSD”

Senatorul USR Mihai Goţiu, vicepreşedinte al Senatului, susţine că PSD şi ALDE "masacrează" timpul de dezbatere pe proiectul legii bugetului de stat pe 2018 pentru a avea mai mult timp la dispoziţie pentru "asaltul asupra Justiţiei".

"Încă o dată în Birourile permanente reunite s-a dat o lovitură în plin ideii de dezbatere. Aţi aflat care sunt timpii de dezbatere pentru legea bugetului. (...) Dl Tăriceanu, dl Dragnea şi ceilalţi din jurul lor uită că avem în Parlament deputaţi şi senatori care reprezintă diferite comunităţi locale, cu diferite probleme, care au nevoie de diferite susţineri. Pur şi simplu ignoră acest lucru şi trec cu tăvălugul peste toate amendamentele. Mai reproşez faptul că din nou s-a luat o decizie cu încălcarea Regulamentului. Faptul că Bpr anunţat pentru ora 10,00 nu a avut cvorum şi pentru momentul la care a început şedinţa, aproximativ 10,25, ar fi trebuit să fie convocată o nouă şedinţă de Bpr (...) pentru ca măcar pe formă să se respecte legea şi Regulamentul. De fapt, celor de la PSD şi ALDE nu le mai pasă de regulamente, practic masacrează timpul de dezbatere pe legea bugetului de stat pentru a avea mai mult timp la dispoziţie pentru asaltul asupra Justiţiei", a declarat Goţiu, luni, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale Legislativului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că dezbaterile pe marginea proiectului legii bugetului de stat pe 2018 şi a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat vor avea loc în această săptămână, în plenul Parlamentului, de luni până vineri, între orele 14,00 şi 19,00. Referindu-se la timpii de dezbatere alocaţi, Tăriceanu a spus că aceştia au fost stabiliţi în mod similar dezbaterilor altor proiecte de lege în Parlament - 10 secunde de parlamentar şi 5 minute pentru fiecare articol din proiectul legii bugetului de stat.

Tăriceanu a anunţat de asemenea că tot luni vor începe la Senat dezbaterile asupra proiectului de modificare a Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel