Urmărește emisiunea live


Legi justiție. Dragnea anunță următorul PAS

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că articolele din legile justiţiei declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională vor fi modificate foarte repede în Parlament, menţionând că este important că restul prevederilor au fost declarate constituţionale. 

"Legile justiţiei au fost adoptate de Parlament. CCR s-a pronunţat pe două legi, articolele declarate neconstituţionale vor fi modificate. Deci deciziile CCR vor transpuse în legislaţie foarte repede. Celelalte articole au fost declarate constituţionale, ceea ce este foarte important", a afirmat Dragnea, la România TV. 

El a susţinut că legislaţia trebuie să creeze condiţii pentru protejarea judecătorilor astfel încât aceştia să ia decizii "neinfluenţaţi direct sau indirect". 

"Foarte important pentru statul român este ca legislaţia românească să creeze condiţiile şi speranţele că judecătorii nu mai pot fi influenţaţi, să nu mai existe şanse, posibilităţi care să dea senzaţia unora că sunt presaţi. Deci legislaţia trebuie să creeze condiţii ca judecătorii din România să aibă toate prevederile legale care să-i protejeze şi să le dea posibilitatea ca atunci când iau o decizie, să o ia neinfluenţaţi direct sau indirect", a afirmat Dragnea. 

"Nu e corect" 

Totodată, liderul PSD a afirmat că au apărut prea multe informaţii că decizii ale unor magistraţi au fost luate sub "anumite influenţe". 

"Pentru că au apărut prea multe informaţii, declaraţii, înregistrări în ultima perioadă care arată că anumite decizii ale unor magistraţi au fost luate sub anumite influenţe venite din partea unor anumite instituţii sau persoane. De aici pleacă o doză de neîncredere în acest sistem, ceea ce nu e corect", a mai spus Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel