Legea privind regimul juridic al precursorilor de explozivi, promulgată de Iohannis

Klaus Iohannis a promulgat legea privind precursorii de explozivi. 

Legea conţine dispoziţii privind regimul juridic al precursorilor de explozivi şi stabileşte măsurile necesare punerii în aplicare la nivel naţional a dispoziţiilor europene.

'Introducerea pe teritoriul României, scoaterea de pe teritoriul României, producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, tranzacţia, utilizarea, punerea la dispoziţie sau orice altă operaţiune cu precursori de explozivi restricţionaţi se realizează numai de către operatori economici. Din motive de ordine şi siguranţă publică, în România se interzice operatorilor economici să pună la dispoziţia persoanelor din rândul publicului larg precursori de explozivi restricţionaţi', se arată în lege.

De asemenea, actul normativ prevede că persoanelor din rândul publicului larg le este interzis să introducă pe teritoriul României, să deţină sau să utilizeze precursori de explozivi restricţionaţi. Producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, punerea la dispoziţie sau utilizarea de precursori de explozivi restricţionaţi, fără drept, constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la unu la cinci ani, iar punerea la dispoziţie persoanelor din rândul publicului larg de către operatori economici - cu închisoare de la doi la şapte ani. De asemenea, sustragerea precursorilor de explozivi restricţionaţi se pedepseşte cu închisoarea de la doi la şapte ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

[citeste si] 

Decrete

Tot marţi, şeful statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2015 privind stabilirea unor măsuri în domeniul cercetării-dezvoltării şi inovării în vederea asigurării protecţiei intereselor esenţiale ale siguranţei stării de sănătate a populaţiei; aprobarea OUG nr. 69/2017 pentru completarea art. 9 din Legea poliţiei locale nr. 155/2010; promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2017 pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr. 207/2016 privind reglementarea marketingului înlocuitorilor laptelui matern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel