Lazăr Gigel (CIADO), semnal de alarmă: România are două variante

Gigel Lazăr, președintele Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO), a tras un nou semnal de alarmă privind consumul de droguri.

Legalizare sau regândirea politicilor antidrog! Alte variante nu există.

"La cum evoluează lucrurile în materie de antidrog, România mai are doar două variante - dezincriminarea consumului propriu, legalizarea creșterii plantelor de canabis la domiciliu pentru consumul propriu, legalizarea vânzării de marijuana în scop medical.

Autoritățile responsabile cu prevenirea, reducerea cererii și ofertei de droguri sunt inexistente și ineficiente, ceea ce a făcut ca afacerea ilegală cu marijuana să genereaze sute de milioane euro profit la negru. Mai mult, în România au început să apăra culturi clandestine de "iarbă" cu valori pe piața neagră de milioane de euro (Arad, Timiș, Cluj, Olt, Constanța etc).

ZECE ani, autoritățile au mimat prevenirea consumului sau alternativele la consumul de droguri. Fie se legalizează, fie se regândește totul în materie de antidrog.

Agenția Națională Antidrog a propus doar Strategii și Planuri de acțiune opționale pentru autoritățile responsabile cu aplicarea acestora, Consiliile Județene și Primăriile au considerat desuete responsabilitățile ce le reveneau prin legislație motiv, pentru care inexistența prevenirii a dus la creșterea consumului de droguri ilegale, ajungându-se la sute de mii de consumatori și clar nu-i putem considera infractori ....!!!", a transmis Lazăr Gigel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel