Lavinia Șandru, ipoteză bombă. Ce premier ar putea numi Băsescu după legislative

Fostul vicepreședinte al UNPR, Lavina Șandru, a declarat luni seara la Realitatea Tv, că, potrivit unor informații pe care le deține, președintele Traian Băsescu ia în calcul numirea Marianei Gheorghe - directorul Petrom - la șefia Executivului, după alegerile parlamentare din nouă decembrie.

Lavinia Șandru, recent retrasă din viața politică, declară că deține informații conform cărora directorul Petrom, Mariana Gheorghe, ar putea fi soluția surpriză a președintelui Traian Băsescu pentru funcția de premier. ”Am o informaţie: una din propunerile pe care le are în vedere Traian Băsescu pentru funcţia de premier după alegerile parlamentare şi pe care nu a spus-o, din câte ştiu, nici celor de la ARD, este Mariana Gheorghe, directorul Petrom. Stau să mă întreb ce o fi făcut Mariana Gheorghe pentru România ca să poată fi in măsură să ocupe poziţia asta. Miliardul ăla de euro merge la Viena, ar fi putut fi bună pentru a ocupa funcţia de premier al Austriei, nu al României, nu are niciun gest in favoarea cetăţenilor români,” spune Lavinia Șandru.

Numirea premierului după alegerile din nouă decembrie este una dintre mizele principale ale scrutinului electoral. Sondajele arată în prezent că USL, alianța aflată la guvernare, va câștiga lejer alegerile legislative din această iarnă. În acest context, propunerea social-liberalilor pentru șefia Guvernului va rămâne Victor Ponta. Pe lângă actualul premier, mai sunt vehiculate și numele altor social-liberali, precum Ioan Rus, Călin Popescu Tăriceanu sau Mircea Geoană. Totodată, ARD l-ar putea nominaliza pe fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu. Traian Băsescu ar putea lua în calcul și varianta George Maior, actualul șef al Serviciului Romând de Informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel