Laura Codruţa Kovesi, nemulțumită de ANAF: Niciun fel de explicaţie nu este plauzibilă

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, a declarat, luni, la Adevărul Live, că nu se poate baza pe ANAF și că inspectorii Fiscului vor fi monitorizaţi de instituția pe care o conduce la capitolul "recuperarea prejudiciilor" constatate de instanţă.

Întrebată dacă este veridică informația lansată de către Antena 3 potrivit căreia DNA va achiziţiona mai multe maşini şi echipamente, dar şi că va angaja mai mulţi poliţişti judiciari, Laura Codruţa Kövesi a răspuns: "Nu este prima dată când apar informaţii neadevărate în presă. Am aflat că sunt şi gravidă şi că sufăr de o boală incurabilă... Acest proiect vizează extinderea numărului de poliţişti cu încă 50 de persoane pentru confiscări extinse, pentru servicii teritoriale. Nu este vorba de angajarea unor poliţişti noi, ci îi vom prelua de la poliţia naţională. Aceştia, pe lângă salariu, vor primi un bonus care nu este foarte mare". 

Citește și Kovesi a atenționat, CSM a acționat

Procurorul-șef al DNA a continuat, explicând de ce este nemulțumită de ANAF.

"Cheltuielile nu vor creşte spectaculos, undeva între 30.000-50.000 de euro, dar anul trecut am indisponibilizat bunuri de 350 de milioane de euro. Din analizele publice, doar 5 % din aceste bunuri se confiscă efectiv. Am deschis un dialog cu preşedintele ANAF. Acesta a spus că a dispus unele măsuri pentru a creşte confiscările. Niciun fel de explicaţie nu este plauzibilă când ai 300 de milioane de euro care trebuie să intre în buget şi tu execuţi doar 5 %", a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Citește și DNA își face propriul serviciu secret

Ulterior, întrebată dacă DNA nu se poate întoarce împotriva ANAF, șefa DNA a replicat susținând: "Urmărim cu foarte mare atenţie modul în care se execută hotărârile judecătoreşti de condamnare în dosarele DNA".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel