Urmărește emisiunea live


Kovesi-procuror Bulgaria. Întâlnire de lucru

Procurorul general al Bulgariei, Sotir Țațarov, a avut vineri la Sofia o întâlnire de lucru cu procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, Laura Codruța Kovesi, informează agenția BTA. Pe agenda convorbirilor s-au aflat prerogativele procurorilor din cele două țări în anchetarea corupției și imunitatea candidaților la alegerile locale și generale și a membrilor forului legislativ.

Laura Codruța Kovesi a prezentat cu această ocazie o statistică arătând că, din 323 trimiteri în judecată prin rechizitoriu în 2016, doar patru dosare au fost restituite pentru vicii de procedură. Cele două părți au remarcat de asemenea faptul că intervalul de timp necesar pentru obținerea unui mandat de supraveghere este de 72 de ore în Bulgaria și de doar 2 ore în România.

Laura Codruța Kovesi a împărtășit totodată experiența României în ce privește numirea de ofițeri de poliție pe lângă DNA, în totală independență față de Ministerul de Interne. În egală măsură, spre deosebire de procuratura bulgară, DNA angajează experți proprii, menționează BTA.

Cele două părți și-au exprimat dorința de a coopera mai îndeaproape, se arată într-un comunicat al biroului procurorului bulgar, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel