Kovesi, în Financial Times: Cred că unii politicieni şi oameni de afaceri s-au speriat

Foto AGERPRES / EPA
Foto AGERPRES / EPA

Într-un interviu pentru Financial Times, fostul procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a menţionat că problema corupţiei din României ţine atât de indivizi cât şi de cultura naţională. Deşi a spus că nu este o problemă a tuturor românilor, corupţia nu poate fi combătută fără o schimbare de mentalitate, aducând aminte de cazul primarului ales în timp ce era în spatele gratiilor. 

"Atunci când spunem că cineva a luat mită, dar nu la fel de mult ca alţii, sau că a furat, dar ne-a mai dat şi nouă, vorbim de o problemă de mentalitate. Deşi în ultimii ani am avut o creştere în ceea ce priveşte condamnările, corupţia încă ne înconjoară. Facem paşi buni, însă. Să ne gândim că înainte de 2004, nimeni nu se putea atinge de corupţi", a declarat Laura Codruţa Kovesi. 

De ce a fost înlăturată Kovesi 

Întrebată de reporterii Financial Times de ce consideră că a fost înlăturată de la şefia DNA, Kovesi s-a mulţumit să spună că a creat un sistem judiciar eficient, care i-a făcut pe toţi să se teamă. 

"Cred că unii politicieni şi oameni de afaceri s-au speriat. Au văzut că acum procurorii nu se mai tem să îi judece, şi nici judecătorii. Nu mai putea fura în linişte, ca înainte, şi deci nu mai puteau fura deloc. Pot să spun că nu a încercat nimeni să mă mituiască pe mine. Circulă atât de multe zvonuri despre mine, încât le-a fost teamă să încerce", a mai spus fosta şefă a DNA. 

De ce candidează pentru şefia Procuratorii Europene

În acest moment, Laura Codruţa Kovesi este favorita Parlamentului European pentru ocuparea funcţiei de procuror şef european. Fosta şefă DNA spune că ocuparea acestei funcţii nu ar fi numai pentru ea. 

"Dacă aş putea face munca asta, nu ar fi doar pentru mine. Ar fi pentru ţara mea, pentru justiţie, şi pentru toţi românii care luptă împotriva corupţiei", a conchis Kovesi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel