UPDATE. Kovesi, audiată la CSM

Bogdan Cotigă / 12 sep 2018 / 09:45 Salveaza PDF Comentarii
 Marius Iacob, alături de Kovesi
Descriere foto: Marius Iacob, alături de Kovesi

Laura Codruța Kovesi a ajuns miercuri dimineață la CSM unde va fi audiată în legătură cu înregistrările din ședințele DNA unde aceasta le cerea procurorilor să decapeze în dosare pentru a ajunge la primul ministru. 

UPDATE: Procurorii DNA, Marius Bulancea, Paul Dumitriu și Jean Uncheșelu au ajuns la DNA pentru a o susține pe Kovesi la audierea disciplinară. Urmează să ajungă tot ca și susținător al fostei șefe DNA și fostul său adjunct, procurorul Marius Iacob. Potrivit, Antenei 3, la audiere vor fi analizate și SMS-urile pe care Kovesi le-a trimis unor procurori după ce unul dintre aceștia a dat înregistrarea presei. Aceasta i-ar fi numit lași, bârfitori și trădători.

Laura Codruța Kovesi nu a răspuns la nicio întrebare adresată de presă la intrarea în sediul CSM. Fosta șefă a DNA a venit la audiere însoțită și de procurorii care au participat la acele ședințe și care să îi susțină poziția. 

Abaterea disciplinară analizată de CSM se referă la manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, constând în aceea că, în cadrul unei şedinţe de lucru, a avut manifestări de natură a aduce atingere onoarei şi probităţii profesionale a magistraţilor procurori, precum şi prestigiului Justiţiei, împrejurări identificate în înregistrările audio apărute în spaţiul media la data de 18 iunie 2017.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24