Klaus Iohannis-Mike Pence, întâlnire bilaterală la Munchen

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis are sâmbătă, în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen, o întâlnire bilaterală cu vicepreşedintele american Mike Pence.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cei doi înalţi oficiali au evocat stadiul excelent al Parteneriatului strategic România - SUA şi posibilităţile de aprofundare a acestuia, cu accent pe dimensiunea economică şi cea de apărare.

Administraţia Prezidenţială precizează că vicepreşedintele Statelor Unite şi-a exprimat aprecierea faţă de modul în care Klaus Iohannis susţine Parteneriatul cu SUA, subliniind totodată excelenta relaţie pe care preşedintele României o are cu omologul său american, Donald Trump.

Alte întâlniri importante

Klaus Iohannis a mai avut sâmbătă întâlniri bilaterale cu preşedintele American Jewish Committee, David Harris, şi cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

Şeful statului român a participat, în calitate de invitat de onoare, la cea de a 55-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen.

Vicepreşedintele american Mike Pence a lansat sămbătă, cu prilejul conferinţei de securitate de la Munchen, un apel Uniunii Europene să-l recunoască pe opozantul Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei, în contextul în care unele state membre au blocat o astfel de poziţie comună a UE, transmite AFP.

'Facem apel astăzi la Uniunea Europeană să-şi asume responsabilităţile în numele libertăţii şi să-l recunoască pe Juan Guaido ca singurul preşedinte legitim al Venezuelei', a declarat Mike Pence.

El a afirmat încă o dată, în numele Statelor Unite, că preşedintele contestat Nicolas Maduro 'trebuie să plece', acuzându-l că îşi înfometează propriul popor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel