Kelemen Hunor, văzut ca urmaşul lui Marko Bela în UDMR

Kelemen_hunor
Kelemen_hunor

Kelemen Hunor este candidatul care are cele mai mari şanse de a obţine preşedinţia UDMR în urma celui de-al X-lea Congresul al Uniunii, care va avea loc în perioada 26-27 februarie, la Oradea, el fiind văzut ca urmaşul lui Marko Bela la conducerea formaţiunii.

Liderii filialelor UDMR din Mehedinţi, Constanţa şi Galaţi îl spijină pe Kelemen Hunor pentru funcţia de preşedinte al Uniunii, în timp ce organizaţia ieşeană oscilează între Kelemen şi Gergely Olosz. UDMR are filiale în judeţele Transilvaniei, dar şi în judeţele Galaţi, Iaşi, Suceava, Mehedinţi, Constanţa, informează Mediafax.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, şi-a anunţat candidatura la şefia Uniunii, în data de 11 decembrie 2010, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), care a avut loc la Târgu Mureş. El şi-a declarat speranţa că, odată ales, împreună cu ceilalţi membri ai UDMR, va reuşi să ducă mai departe valorile Uniunii, să le consolideze, ca "o organizaţie funcţională şi o echipă bună". Kelemen a susţinut că punctul forte al UDMR în ultimii 20 de ani a fost independenţa. "Să nu promitem mai mult decât putem face. Dacă-i întrebăm pe oameni ce fel de UDMR vor, spun că una puternică, care să poată duce mai departe reprezentarea unită şi una în care să aibă încredere, care să se reînnoiască. Iar această reînnoire trebuie căutată în interior. Punctul forte al UDMR în ultimii 20 de ani a fost independenţa", a spus Kelemen Hunor.

Deputatul a menţionat că, după 2011, UDMR va trebui să-şi fortifice organele de decizie, să integreze în conducerea Uniunii preşedinţii de organizaţii judeţene şi să reprezinte "valorile multicolore" ale maghiarilor din Transilvania. "În ultimii ani, împreună cu Marko Bela, Takacs Csaba şi alţi colegi am lucrat împreună. Au fost şi chestiuni în dezacord, dar am învăţat că deciziile bune sunt cele dezbătute de mai mulţi. Şi în anii ce urmează UDMR trebuie să păstreze aceste valori. UDMR există pentru că maghiarii din Transilvania au vrut acest lucru. Majoritatea maghiarilor spun că au hotărât bine", a arătat Kelemen Hunor.

În competiţia pentru şefia Uniunii, Kelemen Hunor se bucură de sprijinul declarat al actualului preşedinte al Uniunii, Marko Bela, de care a fost de altfel apropiat de-a lungul timpului. "Voi sprijini acel candidat care, după părerea mea, poate să menţină un echilibru în UDMR şi o echidistanţă în ceea ce priveşte diferitele curente din UDMR. Pentru că suntem o organizaţie mare, cu mai multe curente, cu mai multe convingeri, şi din acest punct de vedere menirea cea mai importantă a preşedintelui e să menţină echilibrul, iar Kelemen Hunor e un astfel de candidat", a explicat Marko Bela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel