EXCLUSIV  JUSTIȚIE – Kovesi. Adrian Dobre: Primul pas spre rezolvarea problemei - VIDEO

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a declarat, într-un inteviu acordat DC News, că "nu poți să spui că negrul este alb la nesfârșit și să te aștepți să te creadă toată lumea".

Cu privire la subiectul săptămânii ce vizează justiția, Adrian Dobre a spus că "necesită o discuție foarte așezată, echilibrată, cu argumente, pentru că se vede că am ajuns într-un punct în care lucrurile nu mai pot fi nici tăgăduite, nici negate".

"Dacă au încercat să nege această realitate (n.r. referindu-se la șefa DNA și președintele României), nu știu dacă este constructiv pentru domniile lor și nu știu dacă este constructiv pentru mersul democrației în România. Dar noi nu putem să negăm această realitate, nu o putem da la o parte, băga sub preș", a zis purtătorul de cuvânt al PSD.

"Ce ne spun aceste dezvăluiri?"

De asemenea, cu privire la înregistrările difuzate recent în spațiul public, a spus că nu crede că există "un cetățean în România, în acest moment, care să nu înțeleagă și să nu creadă că cel puțin o parte dintre ele sunt valide". "Ce ne spun aceste dezvăluiri? Ne spun că, sub umbrela unor discuții și conceptului statului de drept și a libertății și independenței justiției, au existat și există în continuare, probabil, foarte multe abuzuri. Abuzuri generate de oameni din sistem, nu generalizăm, pentru că nu este corect să generalizăm", a spus Adrian Dobre.

[citeste si]  

"Trebuie făcute niște lucruri"

Acesta consideră că primul pas spre rezolvarea problemei este recunoașterea ei. "Trebuie făcute niște lucruri, în mod clar. Un cadru legal, firesc și normal, în care acești oameni să nu se poată manifesta dacă au sau generează derapaje. O spun cu toată responsabilitatea de cetățean în primul rând, eu nu cred că această soluție de negare a realității poate fi o soluție constructivă. Pentru nimeni. (...) Nu poți să spui că negrul este alb la nesfârșit și să te aștepți să te creadă toată lumea", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD. "Poate primul pas spre rezolvarea problemei ar fi recunoașterea ei. Conștientizarea și recunoașterea acestei probleme. Iată că nu suntem încă în acest pas din partea celor doi interlocutori, dar eu cred că a venit momentul în care să așezăm lucrurile și să le punem pe făgașul cel corect", a concluzionat Adrian Dobre.

Interviul poate fi ascultat accesând link-ul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel