Jurnalistă, chemată la primărie să jure că nu mai postează pe Facebook

simona-mara
simona-mara

Simona Mara, jurnalistă la un post de televiziune din Reșița, a fost chemată la primărie “să dea cu subsemnatul” pentru postările pe care le-a făcut pe profilul său de Facebook.

”M-a sunat insistent un funcționar din primărie, sub pretextul că trebuie să merg să vorbim ceva. Nu aveam timp, fiind foarte prinsă cu munca de teren, însă m-am gândit că poate fi vorba de un subiect interesant și m-am dus. Dacă știam despre ce este vorba, nu îmi sacrificam timpul să merg acolo. Când am ajuns mi-au arătat, copii după postările mele de pe Facebook în care îmi exprimam opinia despre modul în care ar trebui să opereze primăria în selecția dosarele pentru ANL. Și despre unii angajați din primărie care dețin locuințe ANL și le închiriază altora. Spre exemplu, pentru un copil se primesc 1 punct, iar pentru studii superioare 15 puncte și am susținut că ar trebui realizat un proiect de lege prin care să se modifice acești algoritmi. Am considerat că primordiale în selecție ar trebui să fie cazurile sociale, acesta fiind argumentul pentru care am făcut una dintre postări. Mi-au adus la cunoștință că pagina de Facebook îmi este atent monitorizată. Din câte imi aduc aminte, a trecut opresiunea comunistă, epoca în care eram spionați și trebuia să dăm cu subsemnatul pentru te miri ce. Or fi făcut și comandament special pentru subiectul acesta, că poate au rezolvat deja restul problemelor cu care se confruntă reșițenii și au prea mult timp liber”, povestește jurnalista reșițeană, citată de pressalert.ro.

Funcționarii au efectuat o adevărată anchetă pe postările de pe Facebook ale Simonei Mara, care a implicat și angajați din serviciul juridic. Totul a culminat cu o “notă informativă”, semnat de nu mai puțin de trei șefi ai Primăriei Reșița, prin care ziarista să își ia “angajamentul” de a nu-și mai exprima opinia personală, după cum se arată în document: “Vă rugăm ca înainte de a posta opiniile personale referitoare la conținutul unor documente, chiar dacă sunt publice, să vă documentați (…), iar pentru lămuriri suplimentare aveți dreptul și posibilitatea să vă adresați instituțiilor specializate”. Jurnalista Simona Mara spune că va continua să își exprime liber opiniile pe rețelele de socializare, chiar dacă acestea nu vor fi pe placul primarului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel