Judecători și procurori care nu au dreptul să impună măsuri privative sau restrictive de libertate

Crişan Andreescu / 18 dec 2017 / 16:29 Salveaza PDF Comentarii
Amnistie
Descriere foto: Amnistie

Parlamentarii Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiţiei au decis, luni, că magistraţii stagiari nu au dreptul să dispună măsuri privative sau restrictive de libertate.

La articolul 23 s-a introdus un nou alineat, cu următorul cuprins: "Judecătorii şi procurorii stagiari nu au dreptul să dispună măsuri privative sau restrictive de libertate". Amendamentul a aparţinut PSD, potrivit agerpres.ro.

Comisia parlamentară a reluat, luni,  dezbaterile privind amendarea proiectului Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor, care trebuie să intre în plenul Senatului.

Parlamentarii au mai decis tot luni că procurorii sunt independenţi în dispunerea soluţiilor, în condiţiile prevăzute de Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, prevede un amendament adoptat în aceeaşi zi de parlamentarii Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.

De asemenea, un alt amendament adoptat de comisie la Legea 304/2004 prevede ca "soluţiile adoptate de un procuror să poată fi infirmate de procurorul ierarhic superior, dacă acesta le apreciază ca fiind nelegale sau netemeinice".

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24