Procurorul PÎCCJ Angela Nicolae, reținută pentru 24 de ore

angela_nicolae luju
angela_nicolae luju

Procurorii DNA au decis reținerea pentru 24 de ore a Angelei Nicolae, procuror în cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), șef al Biroului de Relații Internaționale și Programe (altele decât PHARE), pentru trafic de influență în formă continuată, și a fiului magistratului, Nicolae Daniel, acuzat de complicitate la trafic de influență.

[caption id="attachment_382674" align="alignleft" width="310"] Foto: luju.ro[/caption]

La data de 28 octombrie 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupție spun că judecătorul, cu ajutorul fiului său, a pretins, în schimbul unor sume de bani primite de la doi dintre inculpați ai dosarului în cauză, că își va putea folosi influența pentru a obține soluții favorabile în spețe de eveziune fiscale aflate pe rol.

În concret, în perioada 2012-2013, magistratul Nicolae Angela Eugenia a pretins și primit, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct și prin intermediul fiului său, învinuitul Nicolae Daniel, sume de bani între 2.000 lei și 5.000 lei de la învinuiți.

"Un mod de operare similar, a fost folosit de inculpata Nicolae Eugenia Angela și în raporturile cu o altă persoană, administrator și asociat în mai multe societăți cu profil agricol. Astfel, la data de 28 mai 2013, persoana respectivă a apelat la Nicolae Eugenia Angela care i-a promis că va interveni pe lângă un prim procuror al unui Parchet de pe lângă Judecătorie, pentru a-i facilita unui prieten obținerea unei soluții favorabile în dosarul penal în care era cercetat pentru săvârșirea infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă. Ancheta penală a fost finalizată, dar nu în sensul promisiunii făcute de Nicolae Eugenia Angela, ci în sensul trimiterii în judecată a persoanei cercetate", mai arată DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel