Joseph Daul, răbufnire împotriva PNTCD, membru PPE care nu-l susține pe Iohannis

joseph daul dc
joseph daul dc

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a catalogat drept scandalos gestul unui partid din România membru al familiei europene pe care o conduce de a nu-l susține pe Klaus Iohannis și de a cere Monarhie Constituțională.

Joseph Daul a aterizat marți la București, unde are întâlniri cu reprezentanții tuturor partidelor membre PPE, dar și cu președintele Traian Băsescu. În prealabil acestei vizite, Daul a făcut apel la toate forțele de centru-dreapta din România să-l sprijine pe Iohannis în finala prezidențială cu Victor Ponta.

El a precizat că unele partide i-au transmis că un sprijin indirect pentru candidatul dreptei este de preferat, posibilă referire a lui Daul la UDMR și PPE, care nu și-au declarat explicit suportul pentru Iohannis.

"M-am întâlnit cu toate partidele de dreapta, unii mi-au spus că un sprijin indirect era mai bun pentru Iohannis. Mai sunt şi alţii cărora le-am spus că nu este normal pentru că familia popularilor trebuie să fie unită. În orice familie, există întotdeauna un copil teribil", a declarat liderul PPE.

Daul, enervat de PNTCD și de "forțele răului" care îl atacă pe Iohannis

Francezul s-a întâlnit marți şi cu delegaţia PNŢCD, în fața căreia și-a manifestat revolta cu privire la îndemnul partidului condus de Aurelian Pavelescu de anulare a buletinului de vot prin marcarea acestuia cu mesajele "Refuz" sau "Monarhie constituţională".

"Pentru mine este scandalos ( faptul că nu-l susţin pe Iohannis, n.red) Este şi mai scandalos să se treacă pe buletinele de vot un sistem neconstituţional. Am fost foarte dur cu ei în dimineaţa aceasta. Un partid are dreptul să sprijine sau nu un candidat, dar nu am auzit aşa ceva", a declarat preşedintele PPE.

PPE, directivă pentru turul II: UDMR, PMP și Macovei să-l susțină pe Iohannis

Josep Daul a mai spus că Iohannis reprezintă o garanţie a faptului că valorile PPE - statul de drept, justiţia, lupta anticorupţie - vor fi respectate în România după 16 noiembrie. "Forţele răului care îl atacă pe Iohannis, nu-l atacă degeaba, când vezi ce a făcut la Sibiu. (...) Atunci când eşti primar eşti aproape de cetăţeni", a mai susţinut Daul. El a adăugat că a primit foarte multe mesaje în legătură cu votul din Diaspora şi că a intervenit "foarte puternic" pentru a spune că problema trebuie rezolvată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel