PPE, directivă pentru turul II: UDMR, PMP și Macovei să-l susțină pe Iohannis

Partidul Popular European le cere tuturor partidelor de centru-dreapta din România să-l susțină pe Klaus Iohannis în finala prezidențială cu Victor Ponta.

UDMR, ACL (PNL și PDL) și PMP sunt partidele din România parte a familiei popularilor europeni. Directiva PPE ar putea veni în contradicție cu opțiunea reală a maghiarilor, care ar putea să-i ofere voturile candidatului colegilor din coaliția de guvernare.

"În primul rând, așa vrea să felicit toate partidele de centru-dreapta pentru rezultatele obținite în primul tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat ieri. Ca urmare a rezultatului, îndemn toți membri PPE din România să-l susțină pe Klaus Iohannis la votul final din 16 noiembrie", spune Joseph Daul.

Președintele PPE își declară sprijinul total pentru Iohannis, pe care îl consideră un candidat competitiv și puternic.

"Îi apreciez și pe ceilalți candidați PPE care au candidat la aceste alegeri și rezultatele obținute - Elena Udrea, PMP, Monica Macovei, candidat independent, și Kelemen Hunor, UDMR", adaugă Daul.

"Reiterez importanța mobilizării alegătorilor de centru-dreapta atât în România cât și în străinătate pentru a-l sprijini pe Klaus Iohannis. De asemenea este crucial ca problemele ridicate de către candidații celorlalte partide membre PPE să fie abordate de către Klaus Iohannis în etapa finală a acestor alegeri. Valorile pentru care Klaus Iohannis și partidele noastre membre s-au luptat în această campanie sunt comune pentru toți membrii familiei noastre politice și trebuie să avem grijă ca toate aceste valori să meargă mai departe. Partidele membre PPE din România, PDL, PNL, PMP, UDMR și PNȚCD - partidele de centru - dreapta trebuie să rămână unite dacă vrem să câştigăm pe 16 noiembrie", mai spune liderul PPE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel