Italia: Dezbaterea privind actuala criză guvernamentală, amânată pentru 20 august

Senatul italian a decis marţi să amâne pentru 20 august dezbaterea privind actuala criză guvernamentală, ceea ce a provocat nemulţumirea vicepremierului şi ministrului de interne Matteo Salvini, lider al partidului de extremă dreapta Liga, transmit Reuters şi dpa.

Partidul Liga a prezentat o moţiune de cenzură la adresa guvernului, dar Senatul a respins cererea care urma să fie dezbătută miercuri.

În schimb, senatorii au decis ca premierul Giuseppe Conte să aibă o intervenţie în camera superioară a parlamentului italian în data de 20 august.

O purtătoare de cuvânt a Senatului italian a declarat pentru dpa că marţi nu s-a luat o decizie cu privire la data supunerii la vot a moţiunii de cenzură.

Ce este mai frumos, mai democratic şi mai demn decât să dai din nou poporului posibilitatea de a alege, a declarat Salvini în faţa senatorilor italieni, într-un discurs întrerupt de mai multe ori de huiduieli venite din partea reprezentanţilor altor partide.

Matteo Salvini a spus că a acceptat o solicitare din partea Mişcării 5 Stele (M5S) de a supune imediat la vot propunerea de reducere a numărului de parlamentari italieni de la 945 la 600, dar numai cu condiţia ca aceasta să fie urmată de alegeri legislative la nivel naţional.

Salvini a explicat că scrutinul legislativ încă poate fi organizat în octombrie chiar dacă reforma propusă de M5S va fi respinsă de parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel