IPS Teodosie, DNA. Arhiepiscopia Tomisului, reacție de ultimă oră

Arhiepiscopia Tomisului a reacţionat după ce DNA a anunţat începerea urmăririi penale pe numele lui ÎPS Teodosie, într-un nou dosar penal.

"Urmare a chemării IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, astăzi la DNA Constanța, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

În luna octombrie a anului trecut, Arhiepiscopia Tomisului a depus o plângere penală la DNA Constanța cu referire la presupuse fapte de natură penală săvârșite de către doi angajați ai instituției, preot Ștefan Aurelian (consilier agricol) și preot Brăescu Emil-Cosmin (inspector), împreună cu alte persoane fizice și juridice din afara Arhiepiscopiei, în cadrul activității agricole desfășurate în Eparhie.

În mod surprinzător, acest demers a fost interpretat de către procurori ca fiind ilegal, motiv pentru care, astăzi, s-a adus la cunoștință calitatea de suspect pentru IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, preot Poalelungi Neculai (șef compartiment audit) și preot Stoichin Ciprian (consilier administrativ bisericesc).

Menționăm că, anterior, urmare a acestei plângeri, DNA Constanța a început urmărirea penală „in rem" și apoi a continuat urmărirea penală față de Brăescu Emil (atașăm documentele), ceea ce atestă că faptele erau reale, urmând ca procurorul să stabilească implicarea celor reclamați în săvârșirea faptelor.

[citeste si] 

Apreciem că dacă Arhiepiscopia Tomisului nu ar fi reclamat de îndată ce a luat la cunoștință despre asemenea fapte, exista posibilitatea de a fi pusă sub acuzare pentru fapte pe care nu le-a săvârșit, dar le-ar fi tăinuit", precizează Arhiepiscopia Tomisului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel