Iohannis sare în apărarea femeilor. Ce a zis la un eveniment internațional

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, până în 2020, 70% din instituţiile din România vor avea experţi în egalitatea de gen. 

"În România, suntem pe deplin angajaţi în susţinerea unei abordări integratoare a egalităţii de gen ca element-cheie pentru promovarea politicilor sensibile la problematica egalităţii de gen şi ca un instrument puternic de protecţie şi sprijin pentru victimele violenţei domestice", a spus Iohannis la lansarea "Raportului comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions, care promovează egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei. 

"Nevoia de a implementa această nouă profesie a venit în urma înţelegerii faptului că numai un efort instituţionalizat ar duce la schimbarea concretă şi cuantificabilă a mentalităţii. Am realizat faptul că trebuie să transformăm această iniţiativă într-o abordare la nivelul întregului guvern", a spus Iohannis. 

Specialişti în egalitatea de gen

"Până în 2020, 70% din instituţiile publice naţionale şi locale din România vor avea experţi în egalitatea de gen", a spus şeful statului, adăugând că în prezent se lucrează la o Nouă strategie privind promovarea egalităţii de gen şi prevenirea şi combaterea violenţei domestice pentru perioada 2018-2020 şi la Planul de aplicare a acesteia. 

"Această conferinţă va reprezenta o oportunitate pentru 400 de femei de afaceri francofone din 80 de ţări din întreaga lume de a se implica în dezbatere şi de a împărtăşi experienţe şi bune practici. Ca urmare a acestui eveniment, va fi creată o reţea-platformă, care să le permită participanţilor să continue dezbaterile începute la Bucureşti", a indicat şeful statului. 

El a concluzionat că în ceea ce priveşte egalitatea de gen mai este mult de lucru. 

"Am ajuns foarte departe, dar mai avem mult de muncă în continuare. Vă invit pe toţi să vă asumaţi această provocare, deoarece nu există niciun sector de activitate în care o abordare integratoare a dimensiunii de gen nu este necesară! Aşadar, haideţi să schimbăm lucrurile împreună!", le-a transmis Iohannis participanţilor la eveniment. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel