Iohannis la Bruxelles: Mesaj pentru Uniunea Europeană

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului European, că a explicat liderilor UE că o Europă cu mai multe viteze nu este o soluţie bună şi că, "in extremis", ar putea duce la scindarea Uniunii. 

El a arătat că vineri s-a discutat informal despre Declaraţia care va fi adoptată la Roma, care a fost pregătită într-o primă formă. 

"Cu toţii - 27 - ne-am referit la acest text propus. Contrar aşteptărilor multor analişti nu s-a discutat viitorul UE, ci s-a discutat textul care va fi cu siguranţă la Roma, un text care subliniază realizările Uniunii de până acum, arată nivelul de ambiţie pentru viitor. În ansamblu, ne dorim un text pozitiv care ne dă curaj să continuăm în Uniunea Europeană. Nu s-a putut discuta despre ambiţiile de viitor şi fără a avea mici menţiuni legate de felul cum vedem noi cu toţii viitorul Uniunii Europene, iar în acest context am explicat colegilor şi colegelor de ce o Europă cu mai multe viteze nu este o soluţie bună, dimpotrivă, este o soluţie care, in extremis, ar putea chiar să ducă la scindarea Uniunii Europene", a afirmat Iohannis. 

Potrivit şefului statului, în continuare, liderii europeni se vor concentra pe textul care va fi semnat la Roma, după care vor urma discuţiile referitoare la Carta Albă prezentată de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. 

"Vom încerca într-un an, maximum doi ani să conturăm felul în care vedem noi cu toţii împreună viitorul Uniunii Europene", a spus Iohannis, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel